Om oss

Om PROBI®

PROBI® är ett svenskt forskningsföretag, ledande inom probiotisk forskning, som grundades 1991. Men resan började tidigare än så. Redan i början av 1980-talet funderade ett par forskare vid Lunds Universitet kring varför vissa intensivvårdspatienter hade svårare att tillfriskna.

Forskarna kom fram till att anledningen, med stor sannolikhet, berodde på en sviktande tarmbarriär. I en frisk tarm lever bakterier i samförstånd med kroppen och deras närvaro är därför viktig för att stimulera kroppens immunsystem. Faktum är att mellan 70 - 80 % av immunsystemet sitter i magtarmkanalen. Det forskarna ville ta reda på var om tarmen möjligtvis kunde få hjälp av bakterier.

Forskarnas projekt resulterade i den patenterade probiotiska bakteriestammen Lactiplantibacillus plantarum (LP299V®). Denna bakterieart Lactiplantibacillus plantarum, förekommer bl.a. naturligt på skal av bär och frukter — där den bryter ned fibrer och bildar substanser som hindrar mögelangrepp. Idag har forskare funnit ett samband mellan bakteriefloran i tarmen och god hälsa. Genom det tvärvetenskapliga forskningsprojektet, mellan kirurger, mikrobiologer och nutrionister, lades grunden till det som idag är PROBI® – pionjärer inom probiotisk forskning och utveckling.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

1920X690 Kontakt

Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss oavsett om du har en fråga eller vill reklamera en produkt.

Läs mer
1920X690 FAQ

Frågor & svar

Är du nyfiken på mer? Under frågor och svar finner du mer information om probiotika och våra produkter.

Läs mer
1920X690 Produkter

Produkter

PROBI® ORIGINAL är Sveriges mest sålda bakterietillskott och på den här sidan hittar du hela produktfamiljen

Läs mer